skip to Main Content
Ervaringen met Scholen voor Ondernemend Leren (SOL)

De leden van Scholen voor Ondernemend leren hebben allen de voordelen ervaren van het ondernemend leren. Het implementeren van keuze-uren, het ontwikkelen van contacten met ondernemingen, het ontwikkelen van vakoverstijgende modules, het aanbieden van de projectmatige modules en de implementatie van de ondernemende pedagogische aanpak zijn slechts enkele voorbeelden van ondernemend leren.

De leden bieden uitdagingen en kansen voor alle leerlingen en docenten op uw school. Het brengt de docent en de leerling in beweging. Leerlingen leunen niet langer achterover, maar geven gedeeltelijk een eigen invulling aan hun opleiding. Deze betrokkenheid en ondernemendheid leidt tot positieve verhalen, waarvan enkele zijn weergegeven.

Rosemarie, hbo

“Ik merk een groot verschil tussen mij en mijn studiegenoten. Ik weet beter wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Bovendien is een project aanpakken of presenteren voor mij geen enkel probleem”

Jasper, vwo 6 – www.filminbeeld.nl

“Ik heb een enorme persoonlijke ontwikkeling ondergaan en ben mij bewust van mijn leerproces”

Vera, vwo 3 – www.veraderuiter.com

“Ik kan met mijn passie bezig zijn, maar op een leerzame manier”

Lars, vwo 3

“Door het ondernemend te leren heb ik geleerd om out of the box te denken en dit gebruik ik nu ook bij mijn vakken”

Niels, docent LO

“Ondernemend leren inspireert, motiveert en geeft energie. Ik heb als docent geleerd om leerlingen meer vertrouwen te geven en dit neem ik mij naar mijn lessen”

FotosbijErvaringen
FotosbijErvaringen2
FotosbijErvaringen3
Back To Top